— Bulma

Sergi López i Bulma versionen la cançó ‘Perpinyejar’ homenatge a Joan Pau Giné

L’actor Sergi López i el grup musical Bulma participen en el disc d’homenatge “Canten Giné“, on diferents músics de tots els Països Catalans versionen cançons del cantautor nord-català Joan Pau Giné, desaparegut el 1993.

Aquest disc està pensat com un gran homenatge al cantautor més popular del Rosselló, un excel·lent autor i creador de lletres punyents, plenes de tocs surrealistes i humorístics.

“Canten Giné” és un projecte ambiciós i únic dins la història de la cançó catalana. Artistes de tots els indrets dels Països Catalans fan seves les composicions de Giné i versionen la seva discografia. Pascal Comelade, Marina Rossell, Titot, La Carrau, Clara Andrés, Rosa Luxemburg i molts més, comparteixen crèdits en aquest disc recopilatori.

Bulma hi participa conjuntament amb l’actor vilanoví Sergi López, escollint “Perpinyejar”, una de les composicions més irreverents i iròniques del repertori del cantautor rossellonés.

“Perpinyejar” parla de forma irònica de tots aquells catalans que viatjaven a la Catalunya Nord en època del franquisme, amb la intenció de gaudir de tots els plaers terrenals que tenien prohibits a casa seva. Pel·lícules eròtiques, casinos, cabarets, “night clubs”, apareixen en aquest viatge cap a la luxúria.

El tractament de la versió de Bulma aconsegueix transmetre l’esperit de taverna, amb un crescendo musical evident, que va de la mà de la història. La veu inconfusible d’en Sergi López es suma a la d’en Gerard Gómez, com si s’haguessin trobat enmig d’una farra desfasada pels carrers de Perpinyà a altes hores de matinada. I la base rítmica fa la resta, t’encomana a seguir la nit i les peripècies dels catalans a Perpinyà, amb una bateria i un baix que comencen elegants i prudents, però que caminen cap a la gresca, i una guitarra festiva entremig del pop i la ranxera.

 

La cançó va ser enregistrada, mesclada i produïda als estudis Momo Suite de Vilanova i la Geltrú, per Danny del Moral, durant l’agost del 2013.

Versió de Bulma i Sergi López:

Versió original de Joan Pau Giné:

0 commentaris
Deixa un comentari: